Tevfik İzmirli – “Yetersiz ve Saygısız Türk Basını!” – III – Bugünkü saçmalık da STAR’dan: “Almanya ile ortak Leopard tankı üretimine başlıyoruz” muş..

OTOKAR liderliğinde geliştirilen Türk tankı ALTAY’ın,
prototip üretimine esas oluşturacak kesinleşmiş tasarımı.


Merhabalar,
Basınımız, uzun bir kış uykusundan sonra, vatandaşın savunma sanayiinde ortaya konan başarı haberlerine ne kadar ilgi gösterdiğini farketmeye başladı.. Bu haberlere daha sık yer vermeye başladılar.. Bu defa da karşımıza konuyu bilen eleman kıtlığı çıkıyor.. Bir takım konudan bihaber çaylakların elinde haberler paçavraya dönmeye başladı..

STAR’daki haberi yazan Nevin Bilgin adlı hanım kızımız, “…mühimmat dahil Leopard 2 ana muharebe tankı silah sisteminin müşterek konfigürasyon kontrol yönetimi (JCCM) konulu mutabakat muhtırasının (MOU)” onaylanmasını uygun buldu..” cümlesini anlayabilecek altyapıya sahip olmadığı için – bu ifade gerçeğin kibar anlatımıydı, aslında ‘konunun cahili olduğu için’ demeliydim.. – bu haberden” Almanya ile ortak Leopard tankı üretimine başlıyoruz” şeklinde başlık çıkartmış…

Baştan aşağıya gerçek dışı, olmayan, hatta düşünülmesi bile gündemde olmayan bir konuyu olmuş gibi haber yapmışlar..

Halbuki savunma konularını en iyi bilen isimlerinden biri STAR’da köşe sahibi.. İsteseler iki dakikada doğrusunu öğrenmeleri işten bile değil.. Ama saygısızlık o boyutta ki buna bile üşeniyorlar..

Hadi ben haberi bir bedel ödemeden internet üzerinden okudum diyelim.. Bu gazeteyi para ödeyerek alıp okuyanlara yapılanın adı nedir? ‘Dolandırıcılık’ bile diyebiliriz.. ‘Hileli mal satmak’ diyebiliriz.. Ayıp!

İmzalanacak olan mutabakat muhtırasının ne olduğuna, Türkiye’nin şu anda ‘ALTAY’ projesi altında kendi milli tankını geliştirmekte olduğunun detaylarına, hiç girmiyorum.. Sadece bir fotoğraf.. Otokar’la imzalanan sözleşmenin töreni.
Otokar, 30 Temmuz, 2008 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre, 500.- Milyon dolarlık bir bütçe ile 78,5 ay içinde Altay tankının tasarım, geliştirme, ve prototiplerinin üretimlerini tamamlamış olacak.
250 adetlik ilk gurup tankın imalatı için ayrıca ihaleye çıkılacak.

ALTAY projesinde, OTOKAR’ın alt yüklenicileri Aselsan, Hyundai – ROTEM, MKE ve Roketsan..

Saygılarımla,

Tevfik İzmirli

Also read...

Comments are closed.