Tevfik İzmirli – “Abdullah Gül gibi on arkadaşım olacağına, Bülent Arınç gibi bir arkadaşım olsun..”

Bülent Arınç, sanki Tevfik İzmirli’yi duydu..

Kendisinden beklediğimiz tavrı koydu..

Polisin tutumunu eleştiren ilk AKP’li oldu..

Başbakan’a yaranmaya çalışan diğerlerinden ayrıldı..

Arınç ‘harbi’ bir siyasetçi..


Merhabalar..

“Çevik kuvvet polisi ülkenin utancı, hükümetin yumuşak karnı..” başlıklı yazımda, “Bülent Arınç! Hani vicdanın sesi sendin?” demiştim..
Arınç yanıltmadı.. Kendisinden beklediğim tavrı koydu..

Habertürk TV’de konuk olarak katıldığı söyleşide konuya hukuk ve daha önemlisi akıl ve vicdan çerçevesinde bir yaklaşım sergiledi.

“Tabanca, bıçak, molotof kokteyli gibi öldürücü, yaralayıcı alet ve silah kullanmayan gençlere karşı aşırı güç kullanılmıştır.. Polisimizin daha akıllı, ölçülü davranma gereği vardır.. Vilayet ve Emniyet içinde soruşturma açılmalıdır..” dedi.. Konuşması nasıl olsa basında yer alacaktır.. Tamamı o zaman okunabilir..

Benim açımdan önemli olan bu kişilikli tavrı.. Diğer tüm bakanlar, velinimetleri Tayyip Erdoğan’a yaranabilmek için, kişiliksiz, başbakanın yaklaşımını bire bir kopyalayan demeçler verirken.. Arınç bu kolaycılığa kaçmadan bildiğini söylemiştir.. Konuşmasında, Başbakan’ın bu konudaki söylemlerini açıkça eleştirmese de, o tezleri tekrarlamayarak, aslında katılmadığını belli etmiş oldu..

AKP’nin – varsa – ideolojik çekirdeğinin merkezinde yer aldığı söylenen, parti örgütünün ‘tek geçtiği’ konuşulan, üniformalı Kemalist bürokrasinin ‘En tehlikeli AKP’li’ olarak değerlendirdiğine inanılan Arınç’ın kerameti işte bu tutumunda saklı..

Arınç ‘harbi’ bir siyasetçi..
Ne başbakanın karşısında ne generallerin karşısında eğilip bükülmüyor..
Bu gücü nereden alıyor olabilir?
Bendeki izlenim şu: Arınç.. dünya malıyla alakalı değil.. Bu açıdan Bülent Ecevit’e benzetiyorum.. Ya hiç olmamış.. ya da yaşadığı evlat acısından sonra alakasını kesmiş olabilir.. Kendisini tanımıyorum.. Bilgim yok.. Ancak görünen o ki.. kimseye borcu yok, yaranma ihtiyacı yok..

Fikren ne kadar karşı olduğunu bildiğimiz ‘Silivri tutukluları’nın maruz kaldıkları “uzun tutukluluğun cezaya dönüşmesi” eziyetine de karşı çıkan o,

Zahid Akman’ın pişkinliğine karşı çıkan da.. Adı yolsuzluğa karışan AKP’liyi istifaya davet eden de.. Daha pek çok böyle örnek var..

Benim AKP içindeki favori portrem Bülent Arınç..
Gönlüm, sürekli gülümseyen.. poker oyuncusu gibi hiç renk vermeyen.. sürekli olarak genç bir kaymakamın da yapabileceği yuvarlak ve boş konuşmalar yapıp hiç birşey söylemeyen, Abdullah Gül tipi insanlara ne kadar uzaksa, Bülent Arınç gibi insanlara o kadar yakın..

Abdullah Gül gibi on arkadaşım olacağına Bülent Arınç gibi bir arkadaşım olsun..
Adam gibi olsun da.. Hangi görüşte olursa olsun..

Saygılarımla,

Tevfik İzmirli..

Also read...

Comments are closed.