Tevfik İzmirli – Basından iki kısa alıntı..

26/11/2010 (Kategori: Seçtiğim Yazılar)

Atılgan Bayar – AKŞAM – 26 Kasım, 2010

CHP’nin geleceği de Misak-ı Milli dışında

Kim ne derse desin Başbakan’ın Lübnan mitingi muhteşemdi. Dış politika mesajlarının yanında, seçim startını Lübnan’da verdi ve Türkiye’nin Misak-ı Milli dışındaki ilgi alanlarının seçmen üzerindeki etkisini maksimize etti.

Şimdi biliyorum, Lübnan’da Türkmenler mi yaşıyormuş, diye şaşıranlar var.
Onlara, sadece Lübnan’da Türkmenler yaşamıyor, Filistin’de de Türkmenler yaşıyor. Onlara Merc-i İbn-i Amir oğulları denilir ve laik El Fetih’in de, İslamcı Hamas’ın da kuruluşunda yer almışlardır; desem, herhalde küçük dillerini yutarlar.

Şaka bir yana, bu tür bilgilere CHP’nin diplomat azalarının bile sahip olmadığını düşünüyorum.

Bir vakittir, maalesef parti içi didişmelerle uğraştıkları için, Misak-ı Milli dışındaki ‘tesir alanları’nı unutmuş olmalılar. Laiklik endişesi ise, ‘bize ne Araplardan’ durumuna getirdi kimilerini. Oysa Ahmet Necdet Sezer kadar laik olabilseler, Kudüs’ü müdafaayı tartışma antolojilerinin ilk maddelerinden biri olarak yazmaları gerekirdi.

Hasan Bülent Kahraman – SABAH – 24 Kasım, 2010

Diyarbakır Paris olmaz, CHP’liler

…ama o “aranan” CHP’nin oluşması çok zor görünüyor. İmkânsız değil ama çok zor. Nedeni BDP Genel Başkanı’nın önceki gün yaptığı, bana göre tokat gibi olan açıklamada yatıyor. Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’ı Paris yapacaklarını söylerken bu cevap geldi ve BDP Genel Başkanı “Bu eski bir özlemdir, aradan geçen sürede Diyarbakır Paris olmadı ama Amed oldu, CHP’nin bunu anlaması gerekir” dedi. Bir siyasal durum bundan daha veciz, somut ve gerçekçi biçimde özetlenemezdi. Sadece bu şarta bakarak dahi CHP’nin içinde yaşadığı toplumu, koşulları, siyasal ortamı anlamadığını söylemek gerekmez mi? Anlaşılan CHP sadece bir başka görüntü ve görünüş içinde eski CHP’nin bir uzantısı olacaktır.